Skip to main content

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden we ook in 2023 een wel heel aangenaam stadsbezoek. 

Dit keer brachten we een dagje vol plezier en vertier door in Antwerpen. 

Om 11h00 worden we opgehaald aan het Centraal Station van Antwerpen door het toeristentreintje, exclusief voor onze groep, voor een fijne rondrit door ’t Stad. 

Deze rondrit voert ons langs de Jodenbuurt, de Diamantwijk,en het Stadspark. Vervolgens rijden we naar “ het Zuid” langs het Museum van Schone Kunsten, het nieuwe Justitiepaleis en het Nieuw Zuid. Onze tocht vervolgt verder de route in de Oude stad: we zien de Botanische tuin, de Bourla schouwburg, de Boerentoren, de Groenplaats, het Loodswezen, het MAS, de Modewijk , de Oudaan, het Steen en de Suikerrui. 

Tijdens deze rit werden we uiteraard naar goede gewoonte verwend met een door ons zelf bereid lunchpakket. 

Na deze ontspannende en interessante rondrit stappen we uit aan de Suikerrui waar we samen een kort bezoek brengen aan het nieuw geopende DIVA museum. Hier kunnen jullie genieten van een prachtige collectie diamant, juwelen en zilver. Dan is er de mogelijkheid aan om de prachtige bibliotheek Nottebohmzaal en de Sint-Carolus Borromeuskerk te bezoeken. 

Tenslotte wacht ons een heel exclusief bezoek aan het majestueuze Stadhuis van Antwerpen en het Schoonste Verdiep. We zetten de avond vervolgens in met een heerlijk 3-gangendiner bij Brasserie Appelmans. 

Voor diegene die tussendoor graag een terrasje meepikken, de chocolade- of de Antwerpse handjeswinkels willen bezoeken….er is tijd genoeg. 

Datum
03-06-2023
Locatie
Antwerpen
Bijlagen